ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ГО ПОСЕТИ ОДБОРОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ТУРЦИЈА


Во рамките на посетите на делегацијата од Меѓународниот универзитет „Визион“ на различни институции и организации во Турција, се возврати и посетата на претседателот на Одборот за квалитет на високото образование, проф. д-р Мухсин Кор.

На средбата присуствуваа ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ректор проф. д-р  Фадил Хоџа, проректор проф. д-р Менсур Нуредин и претседателот на надзорниот одбор на Меѓународниот универзитет „Визион“ г. Мефаил Реџеп.

За време на средбата се  разговараше за можностите на соработка помеѓу Меѓународниот универзитет „Визион“ и Одборот за квалитет на високото образование на Турција.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Istanbul Teknik Universitesi
Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi